Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Weirdo, ο Έλληνας ερευνητής του Μεταφυσικού

   Τα τελευταία χρόνια η πιο πολυσύχναστη και μοδάτη μεριά του διαδικτυακού κόσμου είναι το youtube. Η Ελλάδα έχει ακολουθήσει τον δρόμο που τράβηξαν οι μεγαλύτερες και πιο πολυπληθείς χώρες, βγάζοντας με τη σειρά της youtubers, άλλους περισσότερο κι άλλους λιγότερο αξιόλογους. Οι περισσότεροι εξ αυτών ασχολούνται με απλά θέματα, είναι κωμικοί ή vloggers, αφηγούνται άρθρα και απόψεις τους ή ασχολούνται με πιο αξιοπρόσεκτα θέματα, όπως η τριάδα Mad Scientist, Astronio και Καθημερινή Φυσική. Αξίζει να σημειωθεί πως τον δρόμο στο ελληνικό youtube πρωτοχάραξε ο Mikieus με την εκπομπή Μπραφ, η οποία το 2009 έκανε πολύ πάταγο στα φοιτητικά κυρίως σπίτια. Στο παρόν άρθρο όμως θα ασχοληθούμε μ' έναν άλλο, πιο ιδιαίτερο Έλληνα youtuber.
   Στο στόχαστρό μας σήμερα είναι ο Weirdo, κατά κόσμον Αποστόλης Χειρδάρης, ο οποίος είναι επίσης αρθρογράφος κι αρχισυντάκτης του mindhack.gr. Εισήλθε σχετικά πρόσφατα στον κόσμο του ελληνικού youtube και άφησε το πολύ προσωπικό του στίγμα. Εγώ είχα την τύχη να τον βρω σχετικά νωρίς, απ' τα πρώτα του κιόλας βίντεο σχετικά με το μεταφυσικό. Επειδή ασχολούμαι κι εγώ με παρόμοια θέματα, βρέθηκε γρήγορα στον δρόμο μου και είχα την ευκαιρία να δω τη διαδρομή του καναλιού του απ' τα πρώτα κιόλας επεισόδια. Με ευχάριστη έκπληξη είδα πως ασχολείται σοβαρά με μεγάλου εύρους θέματα στον κόσμο του μεταφυσικού κι έχει σοβαρές γνώσεις, ενώ είναι φανερό πως ερευνά σε βάθος κάθε θέμα που μελετά.
   Θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί είναι κυρίως η μαγεία, μυθικά/θρυλικά πλάσματα της λαογραφίας, θρησκευτικά φαινόμενα, θέματα της μυθολογίας Κθούλου (έχει παραδεχτεί πως ο Lovecraft είναι ο αγαπημένος του συγγραφέας) και θεωρίες συνωμοσίας. Ακροθιγώς έχει ασχοληθεί με απαγωγές εξωγήινων, ιστορίες για το dark web και θέματα creepypasta, δηλαδή αλλόκοσμων τεράτων που είναι στη μόδα. Ένα από τα καλύτερα στοιχεία του καναλιού του είναι πως, λόγω του επαγγέλματός του (γραφίστας είναι) και σίγουρα επειδή έχει πολύ μεράκι, κάνει πολύ ωραίες εισαγωγές στα βίντεό του και χτίζει ατμόσφαιρα με την κατάλληλη μουσική. 
   Αυτό όμως που με έκανε να εκτιμήσω το συγκεκριμένο άτομο και να γράψω μάλιστα άρθρο είναι το ίδιο το γεγονός που με κέρδισε στο κανάλι του: δεν προσπαθεί να το παίξει μεγάλος γνώστης, δεν προβάλλει τον εαυτό του σαν μέγα μύστης και εξερευνητής. Δεν προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο χτίζοντας μια ψεύτικη εικόνα για τον εαυτό του: είναι απολύτως ειλικρινής κι έχει κάνει αρκετά βίντεο στα οποία έχει ομολογήσει πως ασχολείται με το μεταφυσικό από αγνό ενδιαφέρον. Επίσης, ασχολείται με τη συγκεκριμένη θεματολογία από εγκυκλοπαιδική σκοπιά, αναφέροντας κάθε πηγή και έρευνα που σχετίζεται, πάντα τονίζοντας πως όλα αυτά είναι υποθέσεις και εικασίες, κάτι που άλλοι του είδους δε θα έκαναν, ελπίζοντας να τραβήξουν περισσότερο κόσμο. Αυτή η ειλικρίνεια κάνει το κανάλι μοναδικό, κατά τη γνώμη μου.
   "Αν δεν τα πιστεύει, τότε γιατί τα κάνει;" μπορεί να ρωτήσει κάποιος. Πρώτα απ' όλα, η πίστη είναι μυστήριο πράγμα. Δεν είναι ασπρόμαυρο: σπάνια υπάρχει το "πιστεύω ολοκληρωτικά ή αρνούμαι ολοκληρωτικά". Το μεταφυσικό έχει πολλές μορφές και μπορεί κανείς να ταξιδεύει χρόνια ολόκληρα μέσα σε εικασίες για κάποιες θεωρίες χωρίς να ασχολείται με άλλες. Χωρίς να ξέρω τον άνθρωπο προσωπικά, υποθέτω πως πιστεύει σε κάποια φαινόμενα ή τουλάχιστον αφήνει ανοιχτό το πορτάκι της πιθανότητας, χωρίς όμως να παραπλανεί κόσμο. Πάντως η ομορφιά και η γλυκιά ανατριχίλα που προκαλεί η εντρύφηση και η ενασχόληση με τέτοια φαινόμενα είναι, πιστεύω, η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη τέτοιων ατόμων και ο Weirdo καταφέρνει να οδηγήσει τον θεατή σ' αυτόν τον δρόμο. Χάρη σ' αυτόν μάθαμε για την Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών του Άγγελου Τανάγρα, για πολλές άγνωστες πτυχές θεωριών συνωμοσίας και γενικά στο κανάλι του υπάρχει μια πολύ καλά δουλεμένη σύνοψη από όσα θέματα αναφέρει. Τα συναισθήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ένας εθισμός, ο οποίος κάνει τους ερευνητές και παρατηρητές του μεταφυσικού να ασχολούνται και να περιδιαβαίνουν στον κόσμο του αγνώστου και του παράξενου, θέλοντας να ξεφύγουν έστω και για λίγο απ' την πεζή πραγματικότητα. 

6 σχόλια:

  1. Άτομα σαν τον Αποστόλη Χειρδάρη (Weirdo) ψάχνουν για αφελείς και κορόϊδα για να πουλήσουν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Μακριά από τέτοιους τύπους. Ωστόσο, ασχολείται επίσης με τον Αποκρυφισμό, την Μαγεία και τον Νεοπαγανισμό. Την πεντάλφα δεν την θεωρεί σύμβολο του Σατανισμού αλλά κάτι "ωραίο" και σοφό που δαιμονοποιήθηκε από την εκκλησία στην εποχή μας! Είναι οπαδός της Μυθολογίας του Κθούλου του Λάβκραφτ και αναγνώστης-μελετητής (και ακόλουθος) της Σατανικής Βίβλου του Άντον Σάντορ ΛαΒέι (εκκλησία του Σατανά στην Καλιφόρνια). Μελετάει επίσης την Καμπάλα (το ιερό αποκρυφιστικό βιβλίο των ραββίνων Εβραίων) και πιστεύει στην ύπαρξη της Λίλιθ. Όπως και τα Ελωχίμ, Νεφελίμ, Έλ του Λιακόπουλου (που τα αντέγραψε από το Ζακάρια Σίτσιν). Είναι οπαδός και των θεωριών του Έριχ Φόν Ντένικεν τον συγγραφέα και σκηνοθέτη της θεωρίας των Αρχαίων Αστροναυτών. Ότι η γη δηλαδή αποικήθηκε από Εξωγήινους Αρχαίους Αστροναύτες και βρίσκονται εντός και εκτός της γης και μας επιτηρούν! Κάποιοι από αυτούς, πιστεύει, έχουν και μορφή ερπετών (τα παραμύθια του Ντέιβιντ Άικ). Ο Χειρδάρης, αφού τα έχει μπλεγμένα όλα αυτά μέσα του, στο YT έφτιαξε κανάλι και το παίζει ερευνητής του Μυστηρίου! Παράλληλα βγάζει τα "προς το ζειν" από το 'Clickbait' όταν δεν "ζωγραφίζει" στην διαφημιστική εταιρεία που δουλεύει τα πρωινά.
    Κασταμονίτης ξεβρακώνει τον Weirdo (Αποστόλη Χειρδάρη), τον τυχοδιώκτη του 'Clickbait'
    ΒΙΝΤΕΟ (3-12-2019): https://streamable.com/aown3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Εφόσον έχετε παρακολουθήσει τόσα βίντεό του, λογικά θα έχετε προσέξει τη φρασεολογία του. Πάντοτε αναφέρει πως πιθανότατα όλα αυτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, απλώς τα εξερευνά ως θεωρίες συνωμοσίας.
      2) Χρησιμοποιείτε σωστά ρήματα: ασχολείται, μελετάει. Χρησιμοποιείτε και κάποιες λανθασμένες εκφράσεις: είναι οπαδός, πιστεύει. Πώς γνωρίζετε ότι πιστεύει σε όλα αυτά;
      3) Εφόσον δεν πουλάει κάτι και είναι ειλικρινής με το κοινό του, δε βρίσκω γιατί είναι αφελείς και κορόιδα όσοι τον ακολουθούν. Πώς ακριβώς τους εκμεταλλεύεται;
      4) Δε βγάζει τα προς το ζην από το ΥΤ, το έχει πει πολλές φορές. Δεν μπορεί να ζει από το ΥΤ, είναι αδύνατον και το γνωρίζετε. Τρώει χρόνο από τη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο του για να παρέχει δωρεάν υλικό.
      5) Το βίντεο του Κασταμονίτη το είδα τη μέρα που ανέβηκε. Ο ίδιος ο Κασταμονίτης (που δεν τον ήξερα), εκτέθηκε και αυτοξεβρακώθηκε.

      Διαγραφή
  2. Καλά θα κάνει ο Κασταμονίτης να κρυφτεί, μετά τις μπαρούφες που λέει καθημερινά...
    Πάρτε εδώ τα χάλια του...
    "Κασταμονίτης: Ξεβράκωμα για Κορωνοϊό (και όχι μόνο)! Γελάστε ελεύθερα!"
    https://www.bitchute.com/video/t4UjKZ9Y5zQg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναφέρθηκε στο άρθρο μου το όνομά σας. Βασικά δεν αναφέρθηκα πουθενά σ' εσάς. Θα το σκεφτώ αν θα κρατήσω αυτό το σχόλιο

      Διαγραφή